Lista artykułów - Poradnik serowarski

  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    Ze względu na wygodę serowarów, wyodrębniliśmy odpowiedni wycinek rozporządzenia, mającego zastosowanie do produktów mlecznych.
  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    Zachęcamy do skorzystania z przykładowej dokumentacji opracowanej przez ekspertów. Dobra dokumentacja powinna być wykonana osobiście. Zobacz, jak można ją przygotować
  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    12 sie 2020, 14:49

    Autorzy i redakcja

    Dowiedz się więcej o zespole autorskim i redakcyjnym.
  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    21 wrz 2020, 11:45

    Poradnik w formie eBook

    Zapraszamy do korzystania z poradnika również w formie elektronicznej, który udostępniamy na otwartej licencji. Dowiedz się więcej.
  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    29 mar 2022, 14:40

    Jak uzyskać poradnik?

    Informujemy, że Urząd Marszałkowski Województwa Podlaskiego dysponuje poradnikiem z przeznaczeniem do nieodpłatnej dystrybucji. Dowiedz się jak uzyskać nieodpłatnie egzemplarz poradnika.
  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    Najważniejszym materiałem opracowanym wspólnie z producentami i przy życzliwym wsparciu służb nadzoru weterynaryjnego jest film, który dzięki wykorzystaniu wizualizacji 3D w przystępny sposób ukazuje, jak można zorganizować niewielką serowarnię. Należy traktować go jako integralną część poradnika.
  • Ilustracja do artykułu okladka_poradnik_serowarski
    21 wrz 2020, 11:08

    O Poradniku

    Poradnik „Zasady procesu produkcyjnego i higieny w zatwierdzonej urzędowo serowarni farmerskiej i rzemieślniczej” powstał jako odpowiedź na dysputę, której kwintesencja zawiera się w pytaniu: czym z punktu widzenia producenta różni się mała serowarnia zarejestrowana jako zakład MLO
  • Ilustracja do artykułu Logotyp KSOW
    21 wrz 2019, 12:45

    Poradnik finansowanie KSOW

    Operacja „Wydanie poradnika Zasady procesu produkcyjnego i higieny w zatwierdzonej urzędowo serowarni farmerskiej i rzemieślniczej", została zrealizowana w ramach Planu działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Powrót na początek strony